Activision heeft tijdens de CES 2009 verklaard dat Guitar Hero III: Legends of Rock de eerste game ooit is die meer dan een miljard dollar heeft opgeleverd.

Een jaar geleden kondigde Activision aan dat de gehele franchise al meer dan een miljard dollar heeft opgebracht. Ondanks de inmiddels gedaalde verkoop van de game, heeft Guitar Hero III dit inmiddels voorbij gestreefd. In totaal zijn er inmiddels 21 miljoen nummers gedownload voor Guitar Hero en zijn er 141.000 nummers gepost die door spelers zelf zijn gemaakt met Guitar Hero World Tour.

Muziekindustrie

Volgens Activision heeft dit ook een positieve uitwerking op andere industrieën. De opbrengst van downloads voor artiesten die meerwerken aan Guitar Hero zijn behoorlijk gestegen. De verkoop van Guitar Hero III in de eerste week na de release in 2007 heeft de verkoop van Aerosmiths vorige album verdrievoudigd.

Er zouden zelfs meer gitaren zijn verkocht sinds de franchise het levenslicht zag. Volgens Activision hebben sowieso meer spelers het idee opgepakt om ook een echt instrument te gaan spelen. Spelers die al een eigen instrument hadden, besteden daar volgens het bedrijf nu dankzij Guitar Hero bovendien meer tijd aan.