Sinds de lancering van de handheld staat de Nintendo DS steevast ergens bovenaan in de lijst van best verkochte hardware.

“Volgens sommigen is de markt voor de DS al ruimschoots verzadigd”, zegt Nintendo president Satoru Iwata. “Toch denk ik daar heel anders over.”

“In Japan, een land met 127 miljoen inwoners, hebben we 23 miljoen units verkocht. Het liefst zie ik dan ook ieder familielid hiervan met een eigen DS”, zegt Iwata.

“De Verenigde Staten hebben 300 miljoen inwoners en Europa ruim 490 miljoen. De verkoop van het product heeft vooral in het buitenland nog veel groeimogelijkheden gezien de enorme bevolkingsomvang.”

Aankomende markten

Volgens Iwata is vooral het aantal Europeanen dat games speelt, sterk aan het groeien. “De marktpenetratie van games is daar erg langzaam gegaan”, zegt hij.

“In Duitsland hebben sommige boekwinkels nu zelfs Nintendo afdelingen geopend en met name Wii software verkoopt daar erg goed. Verder wil ik me ook nog meer gaan richten op opkomende markten als Rusland en India.”

De onlangs in Japan verschenen DSi was eind 2008 al meer dan één miljoen keer over de toonbank gegaan en staat gepland voor een Europese release ergens in het aankomende voorjaar.