Robert Bowling, community manager bij Infinity Ward, komt vandaag met cijfers naar buiten die weergeven hoe enorm groot de gaming community van Call of Duty 4: Modern Warfare is. De game is namelijk al door meer dan 14 miljoen gamers gespeeld.

Vooral op de Xbox 360 blijkt de game ongekend populair te zijn want op 3 januari stond de teller van unieke Call of Duty 4-gebruikers op 10.006.606. Dit is het aantal spelers dat de game heeft gespeeld en daarna nog verbinding heeft gemaakt met Xbox Live.

“Houd er dus rekening mee dat dit alleen de Xbox 360-spelers zijn die minimaal één keer met Xbox Live verbonden waren”, verklaart Bowling. “Er zijn dus meer spelers die de game hebben gespeeld, we kunnen ze alleen niet achterhalen. En wat de PlayStation 3-versie betreft, hiervan hebben we alleen de multiplayer-cijfers te pakken gekregen.”

Het aantal unieke spelers met een PlayStation 3 dat door Infinity Ward kon worden achterhaald staat op 4.381.276. Had de ontwikkelaar de mogelijkheid gehad om ook de offline spelers mee te tellen dat waren deze cijfers volgens Bowling nog een stuk hoger uitgevallen. Op het weblog van Bowling zet de community manager een aantal statistieken uiteen over de Xbox 360 gebruikers, en hieruit blijkt ondermeer dat 46,5 procent van alle spelers de game daadwerkelijk heeft uitgespeeld.