EA Sports heeft vandaag haar plannen bekend gemaakt voor PlayStation Home. De ontwikkelaar wil namelijk een EA Sports Complex gaan bouwen in deze PlayStation Network-service die speciaal bedoeld is voor de liefhebbers van sportgames.

”We zijn erg trots dat we onze bijdrage kunnen leveren aan PlayStation Home met het aanbieden van deze stevige toevoeging aan de service”, zegt Peter Moore van EA Sports.

“Als onderdeel van onze toewijding aan online ervaringen en de digitalisering van onze business, is het EA Sports Complex een rijk gevulde online omgeving welke een aantrekkelijke game-ervaring gaat bieden voor alle sportliefhebbers ter wereld.”

Stroom

Voor het opzetten van dit Complex zegt Peter Moore dat EA nauw heeft samengewerkt met Sony. Op die manier willen beide partijen er zeker van zijn dat de service een constante stroom aan nieuwe game-ervaringen kan bieden aan hardcore- en casualgamers.

Spelers kunnen in het sportcomplex bijvoorbeeld nieuwe multiplayer-games spelen, elkaar ontmoeten en praten met andere sportfanaten, leaderboards bekijken en trailers zien van vrijwel alle EA Sports-titels.

EA zegt momenteel nog in onderhandeling te zijn met Sony over eventuele andere projecten in PlayStation Home. Hierover zal in de nabije toekomst meer duidelijk worden volgens Peter Moore.