De Wii en de DS zijn behoorlijk succesvol, maar veel gamers zijn toch bijzonder kritisch op Nintendo. Reggie Fils-Aime, President van Nintendo of America, geeft echter aan dat ze wel degelijk luisteren naar de fans.

In een interview van de website GameDaily werd Reggie aan de tand gevoeld over de bekritiseerde functionaliteiten van de Wii, zoals het systeem voor friend codes, de voice chat en relatief weinig opslagruimte. Volgens Reggie luistert Nintendo zeker naar de kritieken van de fans en houden ze hier dan ook rekening mee voor hun komende plannen.

“We luisteren ten alle tijden naar onze fans”, zo legt Reggie uit. “Nintendo fans zijn het meest hartstochtelijk in deze wereld en geloof mij als ik zeg dat hun meningen gehoor krijgen. We claimen niet dat onze manier beter of minder goed is dan die van anderen, we doen het gewoon anders.”

Reggie voegt daaraan toe: “We zijn op de hoogte van alle zaken die genoemd worden en ik zal deze niet allemaal weer gaan opnoemen. Ik kan echter wel zeggen dat we goed luisteren naar wat mensen te zeggen hebben en houden met de meningen rekening voor onze planning.”