De PR-afdeling van Sony Amerika heeft aan het begin van het nieuwe jaar een featurelijst gepubliceerd die de Playstation 3 vergelijkt met de Xbox 360 en de Nintendo Wii, ten gunste van de PS3 natuurlijk.

In een persverklaring benadrukt Sony de extra features van de PS3, zoals Blu-ray, ingebouwde Wi-Fi, “gigantische harde schijven”, gratis online gaming en een duurzaam, ‘toekomstproof’ systeem met firmware updates die nieuwe services en features bieden.

De prijs- en featurelijst die de meest betaalbare edities van de consoles vergelijkt,geeft aandat de standaard 80GB PS3 aanzienlijk meer entertainmentwaarde zou biedendan de Xbox 360 Arcade en de Nintendo Wii.

Add-ons

Het persbericht stelt dat het bijkopen van updates en externe apparaten voor de Xbox 360 een aanslag is op de portemonnee en dat dit bovendien een rommelig entertainment center tot gevolg heeft. Doorhet gebrekaan uitgebreide features van de Wii zou die console uiteindelijk ook geen uitvoerig entertainment-gehalte hebben.

Maar “aangezien de PS3 zich blijft ontwikkelen zonder de noodzakelijke extra onderdelen en kosten, zullen de concurrenten wel add-ons blijven uitbrengen” in een poging Sony bij te houden.

A la carte

Navraag bij de PR-afdeling van Sony leert dat het bedrijf zich met het statement voorbereidt op de Consumer Electronics Show in Las Vegas, waar zowelSonyals Microsoft presentaties houden. Sony vond het een geschikte tijd om iedereen er nogmaals aan te herinneren wat de PS3 te bieden heeft.

Microsoft houdt echter vast aan de beslissing om niet alle features bij voorbaat aan de Xbox 360 toe te voegen, omdat deze ‘a la carte’ methode de spelers meer keuze geeft.