AMSTERDAM - Logitech heeft drie nieuwe producten onthuld die voor een optimale controle moeten gaan zorgen voor de pc-gamer. Het gaat hier om een nieuw keyboard, een headset en een laser mouse uit de G-series van de hardwareproducent.

“De G-series productlijn zoekt de grenzen op van wat op dit moment mogelijk is. De vooruitstrevende producteigenschappen versterken de band met de gaming community op alle fronten”, zegt Ruben Mookerjee, directeur van de Logitech product marketing afdeling voor gaming. “Elk nieuw product in de G-series verschaft gamers uitzonderlijke controle tijdens het spelen en, nog belangrijker, biedt hen de mogelijkheid om de hardware volledig naar eigen inzicht af te stemmen op de gameplay.”

G19 keyboard

Het Logitech G19 keyboard for gaming heeft een kleuren GamePanel LCD. Het draaibare, 320- bij 240-pixel scherm geeft waardevolle informatie weer bij het spelen van meer dan zestig verschillende games waaronder World of Warcraft. Naast in-game informatie is ook informatie zichtbaar over bijvoorbeeld VoIP communicatie, de tijd, de CPU belasting en andere niet-games specifieke zaken als foto’s en videofragmenten. Het toetsenbord heeft twaalf volledig programmeerbare knoppen inclusief drie macro’s per toets.

G35 headset
 

De Logitech G35 headset is de eerste headset van Logitech met 7.1 surround sound. De headset is gebaseerd op de tweede generatie Dolby Headphone-technologie en simuleert de complexe akoestiek van een kamer met een gedetailleerd ‘outside-the-head’, geluidsspectrum. Met behulp van de meegeleverde software is het daarnaast ook mogelijk om een stem te vervormen, bijvoorbeeld om een World of Warcraft personage een onherkenbare stem te geven.

G9x Laser Mouse
 

De Logitech G9x laser mouse beschikt over een dpi-instelling van 200 tot 5000 dpi die direct instelbaar is tijdens het spelen. Dit zorgt voor maximale precisie bij de hoogst haalbare snelheid van de hand, tot 150 inch per seconde op gangbare gaming mousepads. De muis heeft twee verwisselbare handgrepen zodat gamers de beste pasvorm kunnen kiezen. Verder heeft de muis onboard geheugen met ruimte voor vijf programmeerbare ready-to-play profielen en een gewichtsysteem om naar eigen inzicht tot 28 gram extra gewicht toe te voegen.

Het Logitech G19 keyboard is in maart verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van 179,99 euro. De Logitech G35 surround sound headset is eveneens in maart verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van 129,99 euro. De Logitech G9x laser mouse is verkrijgbaar in februari voor een winkeladviesprijs van 89,99 euro.