AMSTERDAM - Mark Rein van Epic heeft het een en ander duidelijk gemaakt over een grote update voor Gears of War 2. Zo zullen onder andere een paar online problemen worden opgelost, wordt de gameplay verbeterd en komen er nieuwe achievements beschikbaar.

Online problemen die het bijvoorbeeld mogelijk maken om een onzichtbaar schild te gebruiken, door sommige muren heen te lopen of waardoor een speler gelijktijdig een schild en een two-handed wapen kan vasthouden, zullen doorde patch worden opgelost.

“We zullen ook een aantal kleine veranderingen aanbrengen in de algehele online gameplay-ervaring”, zegt Mark Rein. “Zo zullen de straffen hoger worden als je vroegtijdig een game verlaat, wordt je beter beschermd tegen granaten en Lancer-aanvallen tijdens een respawn en wordt het mogelijk het doel van de drager van de Submission flag te zien door Tac/Com te gebruiken.”

Nieuwe achievements

“We weten dat iedereen gek is op achievements dus op dit punt voegen we ook zeker het een en ander toe. Zo worden er voortgangsnummers aan de War Journal toegevoegd, wordt er in-game vaker vermeld wat de progressie is van het aantal behaalde achievements en worden er nieuwe achievements beschikbaar voor de downloadbare content.”

Rein liet verder weten dat dit slechts een fractie is van het totale aantal verbeteringen die de patch met zich meebrengt. De totale lijst zal beschikbaar worden vlak voor de release van de update ergens in de loop van januari.