AMSTERDAM - Ontwikkelaar CCP heeft bekend gemaakt dat de space-MMO EVE Online een nieuw record heeft wat betreft het aantal gamers dat gelijktijdig online is. De teller staat nu op 45.186 spelers, bijna één-vijfde van het totale aantal geregistreerde gebruikers.

EVE Online bestaat reeds vijf jaar en waar de meeste MMO’s na enkele jaren een terugloop zien in het aantal gebruikers is bij de game van CCP dus nog steeds een stijgende lijn te zien. De IJslandse ontwikkelaar laat weten dat ze momenteel mogelijkheden zoeken om nieuwe gamers aan te trekken. Een van die middelen is een speciale heruitgave van de game die in maart via uitgever Atari in de winkels zal verschijnen.

Hoewel het stijgende aantal online gebruikers natuurlijk alleen maar goed nieuws betekent voor CCP, zorgt de finaciele situatie waarin het thuisland verkeert toch nog voor de nodige kopzorgen. De IJslandse ontwikkelaar overweegt zelfs om het land te verlaten als er niet snel buitenlandse investeerders worden gevonden.

“Om nieuwe games te kunnen maken hebben we gewoon echt nieuwe investeerders nodig”, zegt chief economist Eyjolfur Gudmundsson. “De huidige restricties van de munteenheid zorgen ervoor dat onze handen gebonden zijn. We zijn momenteel in overleg met de overheid maar het kan best zijn dat we IJsland moeten verlaten.”