AMSTERDAM - “Het belangrijkste voor ons als bedrijf is om er op de korte termijn voor te zorgen dat we eindelijk eens geld gaan verdienen”, zegt David Reeves van Sony Europa in een interview over de doelstellingen van zijn bedrijf in 2009.

Reeves ziet het als zijn hoofddoel om er in het nieuwe jaar voor te zorgen dat Sony eindelijk eens winst gaat maken met de PlayStation 3. “Het is een belofte die we in maart 2008 al hebben gemaakt en het is zeker iets wat we nog steeds willen realiseren" target="_blank", zegt Reeves. “Als we dit doel straks hebben gehaald zal het een zeer opwindende periode worden voor PlayStation. Dan kunnen we namelijk die zware druk van ons afgooien en een tandje bij schakelen.”

Grote exclusives

Volgens worldwide president Shuhei Yoshida wordt het doel van Reeves behaald door in 2009 met een aantal grote PS3-exclusives te komen. “Om er even een paar te noemen, we beginnen het jaar met het langverwachte Killzone 2, gevolgd door een nieuwe kijk op het superhelden sandbox-genre met inFamous, dan volgt de thriller Heavy Rain, een online shooter voor 256 spelers in de vorm van MAG, de virtuele huisdierengame EyePet en nog meer grote titels die we nog niet hebben aangekondigd”, aldus Yoshida.