AMSTERDAM - In een interview met EGM heeft Dan Vondrak van Raven Software uitleg gegeven over de aankomende game X-Men Origins: Wolverine. Zo wordt onder meer duidelijk door welke games hij zich heeft laten inspireren.

“God of War was een grote invloed, maar ook Devil May Cry en zelfs Super Mario Bros. in een zeker opzicht”, zegt Vondrak. “Als we zulke games spelen houden we namelijk echt van de eenvoud. Ieder personage heeft een eigen aantal basis moves en dat is gewoon simpel te begrijpen. Mensen snappen het en dus zorgen we er voor dat we dit ook in Wolverine stoppen.”

Vondrak laat verder weten dat hij erg trots is op de extreme snelheid waarover het spel beschikt en dat dit andere actie-games zal doen verbleken. “Mensen die Wolverine gaan spelen zullen zich daarna ongetwijfeld gaan irriteren aan de veel langzamere andere actie-games”, aldus Dan Vondrak.

X-Men Origins: Wolverine staat gepland voor een gelijktijdige release met de film en zal dus in mei verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii, DS, PSP, PlayStation 2 en pc.