AMSTERDAM - Hideo Kojima heeft aangegeven dat hij aan het begin van dit nieuwe jaar van plan is zijn bedrijf Kojima Productions eens grondig te gaan herstructureren. “Ik ben er achter gekomen dat onze huidige werkwijze niet aanslaat op een wereldwijd niveau”, aldus Kojima.

Door de structuur van zijn bedrijf opnieuw tegen het licht te houden, wil Kojima beter weerstand kunnen bieden tegen de concurrentie van Westerse ontwikkelaars. “Ik heb het voornemen om van Kojima Productions een team te maken dat de strijd aan kan gaan met de rest van de wereld”, aldus de man achter Metal Gear Solid.

“Ik heb veel nagedacht over de manier waarop Westerse games momenteel steeds meer terrein winnen. Ik bekijk het nu vanuit een globaal perspectief en er zijn zeker een aantal zaken die me daar bij zijn opgevallen”, zegt Kojima.

“Op dit moment zijn we dan ook alle mogelijkheden aan het overwegen die van Kojima Productions een team kunnen maken waarmee we buitenlandse ontwikkelaars kunnen verslaan. Hierdoor zal 2009 een uiterst belangrijk jaar voor ons worden.”