AMSTERDAM - Marketing manager Marco Minoli van Slitherine Software heeft in een interview gezegd dat hij nog steeds zeer grote mogelijkheden ziet voor de PlayStation Portable. “Dit komt vooral omdat de meeste uitgevers deze handheld links laten liggen”, aldus Minoli.

“Eerlijk gezegd is er niemand meer die de PSP ziet als een console met grote mogelijkheden”, zegt Minoli. “En ik ben er van overtuigd dat hier nog zeer grote mogelijkheden liggen. Ik heb inmiddels veel verkooplijsten gezien uit verschillende regio’s en hieruit blijkt dat een top tien PSP-game meer verkoopt dan een top tien Nintendo DS-game.”

Slitherine Software kwam vorig jaar in samenwerking met The History Channel met de titel Great Battles of Rome naar de pc, PSP en PlayStation 2 en volgens Minoli was de PSP-variant veruit het meest succesvol. “Dat is de reden waarom we de PSP nu zo naar de voorgrond drukken. Het is echt perfect voor ons en onze strategie”, aldus de marketing manager.

Edutainment

“Ik denk dat we de industrie in zijn geheel omhoog moeten krikken. We bevinden ons in een entertainment industrie, daar bestaat geen enkele twijfel over, maar we moeten het richting educatie en de politiek sturen”, zegt Minoli. Hij is verder van mening dat een educatieve game onmogelijk succesvol kan zijn zolang hier geen grote franchise aan gekoppeld wordt.