Richard Garriott heeft duidelijk gemaakt dat hij het wel ziet zitten om terug te keren in de gameswereld als designer. Richard ‘Lord British’ Garriott gaat hiermee terug naar zijn oude liefde nadat hij in november 2008 NCSoft Interactive als CEO heeft verlaten.

“Na 25 jaar te hebben doorgebracht bij Origin was het laatste waar ik zin in had wel het maken van nog een fantasy-game”, zegt Garriott. “Maar nu, na een zeer enerverende pauze, kan ik niet wachten om terug te keren in de strijd en te beginnen aan een nieuwe game.”

Garriott verliet NCSoft op het moment dat duidelijk werd dat de servers van het door hem ontwikkelde Tabula Rasa gesloten zouden worden. Garriott zegt zich nu te willen gaan richten op het ontwikkelen van een online fantasy-game. “Het heeft iets machtigs om mensen op die manier samen te brengen”, aldus de man achter games als City of Heroes, Tabula Rasa en de langlopende Ultima-serie.

Blizzard

“Als ik een ontwikkelaar zou moeten noemen die echt geweldig werk heeft afgeleverd dan is dat toch wel Blizzard”, zegt Garriott. “Het aantal mensen dat ze met hun game hebben aangetrokken is gewoon geweldig. Ze hebben ons allemaal laten zien waar het bij een goede ontwikkeling om draait.”