AMSTERDAM - John Diamonon van Capcom heeft via het officiële PlayStation blog laten weten dat ze in dit nieuwe jaar met een fikse line-up van downloadbare games zullen komen. Volgens de product manager van Capcom gaat het hier om zowel nieuwe als retro-titels.

“Ik werk momenteel samen met Sony Amerika om een aantal innovatieve manieren te bedenken waarop we games en programma’s kunnen gaan aanbieden via de PlayStation Store”, zegt Diamonon. “Jullie kunnen dan ook een hele reeks aan downloadbare PSP- en PSone-games verwachten in 2009”.

John Diamonon maakte verder duidelijk dat hun aankomende game Flock de aangekondigde releasedatum in januari niet meer zal halen. Het team achter deze titel is volgens de product manager op dit moment druk bezig om de download-titel klaar te maken voor een release in het begin van 2009.

Nieuw project
Diamonon wist ook nog een nieuw project van Capcom aan te kondigen door een vrij onduidelijke uitspraak te doen op het blog. “Oh ja, er is ook nog een groot (zin verwijderd door Capcom en Sony Amerika PR ninja’s)… Kun je het geloven?”, schrijft Diamonon.

“Ik ben zo blij dat ik er eindelijk over kon praten. We hebben er namelijk lang over gedaan maar ik ben erg verheugd dat het dan toch echt gaat gebeuren”. Het is vooralsnog dus nog even afwachten voordat we weten om welk nieuw Capcom project het hier precies gaat.