Na twee Guitar Hero-titels voor de DS binnen een half jaar lijkt het derde deel eveneens niet lang op zich te laten wachten. Nadat Activision de merknaam in oktober al officieel liet vastleggen heeft het Amerikaanse ESRB nu ook een rating aan deze Guitar Hero Modern Hits gegeven.

De ESRB kent leeftijdsclassificaties toe aan alle games die in de Verenigde Staten verschijnen. Op de website van deze organisatie is de nieuwe Guitar Hero voor de DS nu al te vinden inclusief een toegekende rating. De Europese rating-organisatie PEGI maakt op haar website echter nog geen enkele vermelding vande nieuwe titel.

De website van de ESRB onthult ook drie nummer die we in de game kunnen verwachten. Zo zullen ‘Still Waiting’ van Sum 41, ‘The Fallen’ van Franz Ferdinand en ‘Paralyzer’ van Finger Eleven een paar van de nieuwe songs in Modern Hits zijn. Aangezien uitgever Activision al eerder heeft aangegeven de Guitar Hero-franchise te willen voortzetten op de handheld van Nintendo, lijkt het er vooralsnogop dat het alleen nog wachten is op de officiële aankondigingvan deze game. Of Guitar Hero Modern Hits ook geschikt zal zijn voor de nieuwe DSi die volgend jaar verschijnt is nog niet bekend.