David Reeves heeft in een interview met MCV gezegd dat de ontwikkeling van matige hardware onmogelijk kan bijdragen aan de groei van de gamesmarkt. “Wij laten die markt tenminste groeien door met nieuwe producten te komen en hard te werken”, aldus de baas van Sony Europa.

“Iets waar wij de markt echt mee verder kunnen helpen is het neerzetten van kwaliteitshardware”, zegt Reeves. “Je help de industrie namelijk echt niet door onbetrouwbare machines te gaan verkopen”. Het hoofd van Sony Europa laat verder weten dat hij daarom streeft naar een percentage fabrieksfouten van ongeveer twee tot drie procent. “Iets dat voor deze industrie erg laag is”, aldus Reeves.

Reeves zegt er verder niks voor te voelen om slecht over andere aanbieders te praten omdat de concurrentie juist een positieve ontwikkeling is voor de game-industrie. “Ze hebben allemaal op hun eigen manier bijgedragen aan de groei van de markt en hebben geholpen met het geloofwaardig maken van deze industrie”, aldus David Reeves.

Geen prijsdaling

De baas van Sony Europa benadrukte in het interview ook nog maar eens dat de prijs van de PlayStation 3 op de korte termijn zeker niet zal zakken. “We gaan nu absoluut niet naar beneden met onze prijs. En nee, ondanks alle geruchte zullen we ook in de lente de prijs van de PS3 niet laten zakken.”