Nadat gisteren bekend werd dat ontwikkelstudio Free Radical gesloten zou worden is er vanuit de industrie al zeer veel interesse getoond om de ontwikkelaar over te nemen. Dit maakt ReSolve, de financieel zaakwaarnemer van de studio, vandaag bekend

“We zijn ervan overtuigd dat we het kunnen verkopen als we besluiten om het bedrijf op de markt te zetten”, zegt woordvoerder Cameron Gunn van ReSolve. “Het is een compliment naar de werknemers en het bedrijf dat er al zo’n grote belangstelling is getoond.”

Volgens een bron van binnen het bedrijf hebben reeds honderd mensen de groep verlaten en waren er gisteren een aantal andere studio’s naar de bijeenkomst van Free Radical gekomen om te netwerken met de overgebleven werknemers. Hoewel de werknemers voor de maand december nog zijn uitbetaald zegt ReSolve dat er geen enkele reden is om ze langer vast te houden. “Niemand heeft officieel nog zijn ontslag ingediend, maar we kunnen ze natuurlijk moeilijk tegenhouden als ze nu weg willen bij Free Radical”, aldus Cameron Gunn.

Anonieme bron

Hoewel de officiële berichten wijzen op een onvermijdelijk einde van de studio achter franchises als TimeSplitters en Haze, is het volgens een anonieme werknemer nog lang niet over voor Free Radical. “Free Radical is niet gesloten. Er is nog steeds een geraamte van teamleden over dat doorgaat met de dagelijkse werkzaamheden en er is nog niemand officieel ontslagen”, aldus de bron.

Volgens de werknemer zouden ongeveer twintig mensen nog steeds aan het werk zijn terwijl de overige 160 medewerkers wordt verzocht thuis te blijven. “De bedoeling is dat we verder gaan. We hopen dan ook dat het overgebleven geraamte de zaak weer op de rails weet te krijgen in het nieuwe jaar”, aldus de anonieme bron.