Wegens tegenvallende verkoopcijfers maakt uitgever en ontwikkelaar Electronic Arts vandaag haar herstructureringsplan bekend. Hieruit wordt duidelijk dat naast het ontslag van duizend werknemers ook de bekende ontwikkelstudio Black Box zijn deuren zal moeten sluiten.

Vorige week werd bekend dat EA door de tegenvallende verkoop van haar games zal af zien van de plannen om een nieuwe ontwikkelstudio te openen, maar wist iedereen gerust te stellen met het bericht dat de studio’s EA Canada en Black Box hierbij geen enkel gevaar liepen. Toch zal deze laatstgenoemde nu de deuren moeten sluiten.

Verder werd uit het herstructureringsplan duidelijk dat het bedrijf een afvloeiingsregeling gaat treffen met tien procent van haar werknemers en dat naast Black Box nog eens acht studio’s worden ingekrimpt of gesloten. Dit alles om een jaarlijkse kostenbesparing te realiseren van 120 miljoen dollar. De nieuwe bedrijfsstructuur van EA moet uiterlijk eind maart geheel zijn doorgevoerd.

Black Box was onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling van bekende franchises als Need for Speed en Skate. Electronic Arts laat weten dat de toekomst van deze games geen enkel gevaar loopt en dat deze nu zijn ondergebracht bij een andere studio in de buurt van Vancouver.