Gisteren verschenen er verschillende geruchten over dat ontwikkelaar Free Radical de deuren heeft gesloten en dat zelfs meerdere medewerkers gisteren voor een gesloten deur stonden.

Vandaag kunnen we stellen dat één van de bekendere Britse ontwikkelaars definitief zijn deuren heeft gesloten. Oprichter Dave Doak zou eerder deze maand al zijn vertrokken en is nu bezig met het opzetten van een nieuwe studio, samen met mede-oprichter Steve Ellis. De nieuwe studio gaat Pumpkin Beach heten.

Free Radical is ontstaan uit een groep Rare-medewerkers die in 1999 hun eigen studio oprichtten. De ontwikkelaar is waarschijnlijk het meest bekend dankzij de TimeSplitters-franchise en de recent verschenen Haze. Free Radical was momenteel bezig met de ontwikkeling van TimeSplitters 4.

Geen uitgever

Volgens meerdere bronnen was de ontwikkelaar al meer dan een jaar bezig aan TimeSplitters 4, maar een geflopte Haze en LucasArts die een project terugtrok zorgden ervoor dat de ontwikkelaar geen uitgever vond voor de nieuwste TimeSplitters. Het teruggetrokken project van LucasArts was hoogstwaarschijnlijk Star Wars: Battlefront III, maar dat werd nooit bevestigd.