Een artikel in het Amerikaanse tijdschrift CNNMoney noemt de PlayStation 3 een “zinkend schip”. Het verhaal verschijnt nadat Sony haar jaarlijkse verkopen van de console in Amerika met negentien procent heeft zien dalen in vergelijking met een jaar eerder.

Volgens CNNMoney zijn de grootste problemen waar de PlayStation 3 mee te kampen heeft het hoge prijskaartje, het feit dat niemand iets geeft om de aanwezige Blu-ray speler en het ontbreken van voldoende games. Hoewel de hoge prijs voor veel mensen inderdaad een hoge drempel blijkt te zijn laten de cijfers zien dat met name de verkoop van Blu-ray films flink in de lift zit. “De Blu-ray verkoop groeit momenteel met tweehonderd tot driehonderd procent in vergelijking met de cijfers van vorig jaar”, aldus David Bishop, president van Sony Pictures Home Entertainment.

Hoewel het aantal games dat voor de PlayStation 3 verschijnt steeds groter wordt heeft Sony volgens CNNMoney nog steeds erg veel last van het brede aanbod van Microsoft op de Xbox 360. Als enige oplossing voor de tegenvallende verkoop van de PS3 draagt het tijdschrift aan dat Sony spoedig zal moeten overgaan tot een forse prijsverlaging.