Sony introduceert nieuwe accessoires voor de PlayStation 3

Sony introduceert vandaag drie nieuwe draadloze accessoires voor de PlayStation 3. Het gaat hier om een headset en een toetsenbord welke deze maand nog zullen verschijnen en draadloze SingStar microfoons die ergens in 2009 beschikbaar worden.

Met de introductie van de draadloze SingStar microfoons zegt Sony dezelfde geluidskwaliteit te kunnen bieden als met de huidige versie en zal vooral het gebruiksgemak hiermee een stuk groter worden. “De SingStar-ervaring wordt zo nog leuker en laagdrempeliger, of je nu in je eentje speelt of met vrienden. Het doorgeven van de microfoon was nog nooit zo gemakkelijk”, aldus het persbericht. De microfoons zijn zowel voor de PS2 als de PS3 te gebruiken.

“Gaan en staan waar je wilt, terwijl je ondertussen je team online-soldaten commandeert, overlegt welk volgend level je gaat spelen, of gewoon even met je vrienden kletst”, schrijft Sony in het persbericht over de nieuwe draadloze headset. Deze headset ondersteunt alle bestaande PS3-titels en zal geleverd worden met een eigen oplaadstation.

Het draadloze toetsenbord moet het voor PS3-bezitters mogelijk maken om op een eenvoudige manier te kunnen chatten via geschreven teksten. Het kleine toetsenbord kan hiervoor worden aangesloten op de Sixaxis- of DualShock-controller. Exacte releasedata en prijzen voor de nieuwe accessoires zijn nog niet bekend gemaakt.

Tip de redactie