Electronic Arts ziet af van uitbreiding

AMSTERDAM - Electronic Arts ziet op het laatste moment toch af van haar plannen om een nieuwe ontwikkelstudio te openen. Dit wegens tegenvallende verkoopcijfers in de periode voorafgaande aan de feestdagen in zowel Amerika als Europa.

“Dit zijn zeer uitdagende tijden”, zegt Colin Macrae van Electronic Arts. “Het is een onzekere periode voor onze industrie en voor iedereen die daarbij betrokken is.” EA stelde eerder deze week haar verwachtingen voor het fiscale jaar 2009 al naar beneden bij en maakt hiernaast dus bekend dat ze geen derde studio in Vancouver zullen openen.

De ontwikkelaar zegt zich daarnaast zorgen te maken over de huidige economische situatie maar volgens EA lopen de andere twee studio’s in Vancouver, Black Box en EA Canada, hierdoor geen enkel gevaar. Toch werd naast de bijgestelde doelen van 2009 ook duidelijk dat er meer werknemers op straat komen te staan, dat de studio’s kleinschaliger zullen gaan werken en dat er in 2010 minder games geproduceerd zullen worden.

“Hoewel we een flinke stijging zagen in de algehele kwaliteit van onze grootste producten van dit jaar, zijn we toch teleurgesteld dat de verkopen van de afgelopen periode niet voldoen aan onze verwachtingen”, zegt EA baas John Riccitiello. “Door deze slechte prestatie en de onzekere economische situatie zijn we genoodzaakt om flink in onze kosten te gaan snijden en onze winstgevendheid te vergroten.”

Tip de redactie