Phil Harrison werkt momenteel bij uitgever Atari, maar de man blijft blijkbaar toch een zwak houden voor Sony, zijn vroegere werkgever.

Zo is de president van Atari vol lof over Home. Het ambitieuze project van Sony voor de PlayStation 3 is zo goed als af en Harrison stelt dat Sony op een briljante wijze hun ambities heeft gerealiseerd. Volgens hem zal Sony dan ook een erg succesvol platform hebben dankzij dit project.

Dit betekent echter niet dat Harrison geen oog heeft voor de Xbox 360. De man was erg onder de indruk van de recent gelanceerde New Xbox Experience en stelt dat dit slechts een begin is van een beweging die de industrie doet inzien dat community, sociaal contact en aanpassingen even belangrijk zijn als de games zelf.

PSP blijft een levendig platform

Atari heeft tijdens een recent event een aantal games aangekondigd voor 2009. Tussen al deze aankondigingen viel het op dat er niets zal verschijnen voor de PSP. Toch meldt Harrison dat er wel degelijk titels zullen verschijnen voor de handheld. Harrison stond eerder aan de wieg van de PSP en stelt nu dat Atari speciale plannen heeft voor het platform in de vorm van downloads.

Harrison heeft in het gesprek ook duidelijk gemaakt dat hij vol lof is over de iPhone. Het apparaat is een nieuwe concurrent voor de handheld-consoles en Harrison ziet hem als een ‘game-veranderaar’. Atari heeft ondertussen al twee titels uitgebracht voor de iPhone en volgens Harrison zullen dat zeker niet de laatste zijn.