Het gaat er steeds meer op lijken dat Cheyenne Mountain Entertainment zich momenteel in financieel zeer zwaar weer bevindt. Naast aanhoudende geruchten over de uitblijvende betaling van haar werknemers komt de ontwikkelaar nu zelf met een officiële verklaring.

“Bij Cheyenne Mountain Entertainment zijn we altijd eerlijk geweest tegenover de media en onze fans over het feit dat we een startende onderneming zijn”, verklaart de ontwikkelaar. “Zoals veel van deze starters krijgen ook wij te maken met de nodige geldstroomproblemen. We beschikken nog wel over een harde kern van zeer toegewijde investeerders, maar de nieuwe economische realiteit dwingt ons ertoe op zoek te gaan naar nieuwe geldbronnen en dat is dan ook precies waar we nu mee bezig zijn.”

Cheyenne Mountain Entertainment is al enige tijd bezig met de ontwikkeling van Stargate Worlds maar volgens de ontwikkelaar loopt deze MMO rond de tv-serie Stargate geen enkel gevaar. “We hebben onlangs met succes een gesloten beta test afgerond en zullen begin 2009 de tweede fase ingaan.” Op de website van Cheyenne kunnen gamers zich inmiddels dan ook registreren voor de open beta die er volgend jaar aan gaat komen.

De geruchten rond de financiële problemen bij Cheyenne werden door de media opgepakt nadat medewerkers van de ontwikkelaar een eigen website hadden opgezet waarop het aantal dagen te zien is dat de medewerkers al op hun loon moeten wachten. In de verklaring ging de ontwikkelaar overigens niet in op de uitblijvende betaling van deze werknemers.