Tijdens de Reuters Media Summit in New York nam Take-Two chief executive Strauss Zelnick even de tijd om de huidige financiële crisis onder de loep te nemen en duidelijk te maken dat de media deze term volgens hem veel te makkelijk in de mond neemt.

“Volgens mij is er namelijk helemaal geen sprake van een financiële crisis”, zegt Zelnick. “Ik verafschuw de media en sinds ik hier zelf ook deel van uitmaak ben ik erg kritisch geworden in hun richting. Het gebruik van het woord crisis heeft ons niet bepaald geholpen. We zitten dan ook duidelijk in een recessie en dit zijn hele moeilijke tijden.”

In plaatst van de huidige situatie te bestempelen als een financiële crisis komt de Take-Two topman met een opmerkelijk alternatief en vergelijkt hij de aankomende recessie met een auto ongeluk. “We kijken nog steeds naar het ongeluk en de ambulances verschijnen inmiddels bij de plaats des onheil”, verklaart Zelnick. “Misschien bevinden we ons nu op de eerste hulp, maar veel van de bedrijven zijn nog lang niet klaar voor de intensive care. Het is echter wel zeker dat ze daar gaan belanden.”