De meeste games zijn niet bepaald ontwikkeld om sociale veranderingen te realiseren binnen een samenleving. Uitgever Warner Bros. laat zich echter van een geheel andere kant zien en gaat binnenkort een AIDS-preventiegame lanceren in Nairobi, de hoofdstad van Kenia.

De game Pamoja Mtaani (red. Samen in de Wijk) is een gratis multiplayer game die in samenwerking met de Amerikaanse overheid is ontwikkeld en zal in verschillende jongerencentra van Nairobi te spelen zijn. De game maakt onderdeel uit van het President’s Emergency Plan for AIDS Relief, een initiatief dat in 2003 is opgezet door president George W. Bush.

Pamoja Mtaani volgt het leven van vijf bewoners in een wijk die als gevolg van een reeks onverwachte situaties bij elkaar worden gebracht. De game zal zich in verschillende Oost-Afrikaanse achterbuurten afspelen waarbij spelers op zoek moeten naar gestolen items en onder andere een gewonde vrouw moeten helpen tijdens hun reis.

Gedurende het avontuur dat de speler in Pamoja Mtaani doorloopt zal hij in aanraking komen met verschillende dilemma’s en mogelijkheden die door middel van missies en minigames een bepaalde gedragsverandering moeten opwekken. Wanneer deze AIDS-preventiegame precies gaat verschijnen is vooralsnog onbekend.