Gisteren doken langzamerhand de eerste problemen op na de lancering van de pc-versie van Grand Theft Auto IV. Eerst bleek het enkel om problemen met grafische kaarten te gaan, maar dat is nu wat meer uitgebreid.

Een aantal problemen zijn gemakkelijk op te lossen, bijvoorbeeld het installeren van een Service Pack voor Windows, anderen zijn iets moeilijker om weg te werken. Vooral op grafisch gebied blijken gamers problemen te ondervinden. Zo zouden zelfs spelers met krachtige pc’s gedwongen worden om de game op lage settings te spelen.

Rockstar weet daarop te melden dat ‘hogere settings geleverd zullen worden voor toekomstige pc’s met hogere specificaties dan degene die momenteel algemeen verkrijgbaar zijn.’ De ontwikkelaar werkt ondertussen hard om zo veel mogelijk problemen op te lossen.

Oplossingen

Voorlopig heeft Rockstar een lijst met error codes vrijgegeven met daarin de oplossing voor deze error codes. Op de community-pagina van Steam zijn de gamers onderling ook oplossingen aan het aanbieden voor meerdere problemen die ontstaan bij de pc-versie van Grand Theft Auto IV.