De afgelopen maand was het enorm druk op de servers van LittleBigPlanet. Hier en daar doken een aantal levels op die niet volgens de regels waren en deze werden vervolgens dan ook door de moderators verwijderd.

Vaak werden de makers niet ingelicht over de mogelijke verwijdering, wat er voor zorgde dat sommige creatieve gamers een level (waar veel werk in had gezeten) spontaan zagen verdwijnen zonder dat ze wisten wat er mis was. Even later gaf Sony aan dat levels die te veel verwezen naar gepatenteerd materiaal per direct verwijderd zouden worden.

Uiteindelijk bleef de onduidelijkheid toch bestaan, aangezien bepaalde gamers beweerden dat hun level niets met copyright materiaal te maken had. Daarom heeft ontwikkelaar Media Molecule nu bekend gemaakt dat, wanneer een level wordt gemodereerd, de moderator de maker duidelijk zal maken waarom het level in kwestie verwijderd wordt. Media Molecule zal hier later dieper op in gaan.

Vele levels

Daarbij maakt de ontwikkelaar de cijfers bekend van de user content tot nu toe in LittleBigPlanet. In totaal zijn er al 177.657 levels gemaakt en zijn er 1.093.491 reacties gegeven. De levels uit het verhaal van de game zijn online 36.661.881 keer gespeeld en de zelfgemaakte levels 22.463.892 keer. Dat zorgt ervoor dat er in totaal 59.125.403 levels online zijn gespeeld.