Simon Woodroffe, de creative director van Wheelman, lichtte een tipje van de sluier op over de nieuwe geheime game van Midway tijdens een Wheelman press event.

De laatste tijd gaat het niet zo goed met ontwikkelaar en uitgever Midway, maar volgens Woodroffe komt daar verandering in. “Ik zag net een demo van een nieuwe Midway game die in ontwikkeling is. Ik kan er niet te veel over zeggen, maar ze werken er nu drie maanden aan en het ziet er even goed of zelfs beter uit dan Gears of War 2. Dit is enkel mogelijk door technologie te delen.”

“Het lijkt op Gears of War, maar heeft een andere opbouw. Ik zou zeggen dat als we alle games nemen die op next-gen uitkwam en het gemiddelde bij een aantal dingen nemen, dan wordt dit net zo succesvol als alle andere games die als de toppers worden gezien. Het is een erg spannend concept”, aldus Woodroffe.

2010

Daarbij laat Woodroffe weten dat er nog een andere titel in ontwikkeling is die ook erg veelbelovend moet zijn. Beide titels staan gepland voor 2010. De problemen rond het ontwikkelen met de Unreal Engine 3 zouden volgens Woodroffe ook verleden tijd moeten zijn.