Voormalig Resident Evil ontwikkelaar Shinji Mikami heeft gezegd dat de kans zeer klein is dat hij ooit Resident Evil 5 zal gaan spelen. “Het zal me toch alleen maar stress opleveren”, aldus de ex Capcom medewerker.

“Ik zal Resident Evil 5 niet spelen”, zegt Mikami. “Ik ga het namelijk echt niet leuk vinden omdat het niet de game is die ik ervan zou hebben gemaakt. Het zal me toch alleen maar stress opleveren. Ik denk dat het best leuk kan zijn voor gamers, maar niet voor iemand die Resident Evil games heeft ontwikkeld.”

Volgens de voormalig Capcom ontwikkelaar is het prima dat Resident Evil 5 zoveel overeenkomsten vertoont met het vierde deel uit de serie. “Dit deel hoeft de serie ook niet compleet te veranderen. Maar Resident Evil 6 moet de serie toch echt opnieuw gaan neerzetten met een volledig vernieuwd model, anders kan de serie nooit vooruit blijven gaan.”

Mikami is momenteel director bij de kleine ontwikkelstudio Platinum Games waar hij samen met Suda 51 werkt aan een horrorgame voor EA en een nog onaangekondigde titel voor SEGA.