De CEO van Ubisoft, Yves Guillemot, heeft bekend gemaakt dat de uitgever druk het pad van MMO’s en downloadbare content aan het verkennen is.

“We willen twee producten lanceren, dus ik kan nog niet echt zeggen wat voor een impact het zal hebben. We willen echter grote lanceringen maken van deze twee titels. Ik denk niet dat het echt enorm gaat worden, maar het zal wel een start zijn van een nieuwe trend die later zal versnellen”, aldus Guillemot.

Ubisoft heeft al eerder aangegeven dat ze steeds meer interesse hebben in MMO’s. Begin dit jaar was er al sprake van een MMO die rond de Tom Clancy-games zal draaien en deze maand kocht de uitgever ontwikkelaar Massive Entertainment. De World in Conflict-ontwikkelaar zou ook werken aan MMO’s.

Assassin’s Creed 2

Iedereen wist eigenlijk al dat Assassin’s Creed in de toekomst zou verschijnen maar een leidinggevende bij Ubisoft heeft nu bekend gemaakt dat er ‘hard gewerkt wordt aan de titel’. Het is de eerste keer dat Ubisoft bevestigt dat het vervolg op Assassin’s Creed in de maak is. De leidinggevende weigerde te bevestigen dat de titel gepland staat rond het fiscale jaar 2010.