Alhoewel de RPG Fallout 3 behoorlijk uitgestrekt is, hebben fanatieke gamers inmiddels alles wel ontdekt binnen de game. Ontwikkelaar en uitgever Bethesda komt deze gamers dan ook tegemoet met extra content.

Het gaat om een drietal downloadable content packs die vanaf januari zullen verschijnen voor de Xbox 360- en pc-versie van Fallout 3. Een prijs is nog niet bekend. De eerste pack heeft de naam ‘Operation: Anchorage’ en zal de speler een militaire simulatie voorschotelen, waarin je de plaats Anchorage in Alaska moet bevrijden van Chinese Communistische strijders. Deze pack staat gepland voor januari.

In februari staat ‘The Pitt’ gepland, waarin je een stadje met raiders zal bezoeken. In de overblijfselen van Pittsburgh kun je tussen de goede en kwade kant kiezen. ‘Broken Steel’ staat gepland voor maart en zal zich afspelen nadat de main quest is afgelopen. Je kunt je bij de Brotherhood of Steel aansluiten om de laatste leden van de Enclave op te ruimen.

Daarbij laat Bethesda weten dat pc-gamers in december aan de slag kunnen met de G.E.C.K. (Garden of Eden Creation Kit), een editor die gratis te downloaden zal zijn. Hiermee kun je bestaande content aanpassen, maar ook eigen landschappen en steden bouwen, dialogen schrijven en ook wapens, tegenstanders en personages creëren.