Electronic Arts heeft een behoorlijk aantal sportgames in zijn portfolio zitten. De meeste games verschijnen ook nog eens voor meerdere platformen.

Als de verkoopcijfers bekeken worden, blijkt dat de Wii-versies van de sporttitels vaak achterlopen qua verkoop. In een interview legt EA Sports topman Peter Moore uit hoe dit volgens hem komt. “We merken dat consumenten die Wii Sports bij de console geleverd krijgen, deze sportervaring als afdoende beschouwen”, aldus Peter Moore. “Zullen we ooit te zien krijgen dat authentieke sportgames even goed voor de Wii worden verkocht als op de Xbox 360 of PS3? Waarschijnlijk niet in deze cyclus”, aldus Moore.

Volgens Moore blijven veel van deze games ‘core titels’ en zullen ze daarom ook op ‘core consoles’ gespeeld worden. Wel wist Moore wel te melden dat het steeds vaker voorkomt dat huishoudens twee keer dezelfde game hebben voor verschillende platforms. “We zien bijvoorbeeld steeds vaker twee exemplaren van Madden, één voor de Xbox 360 of PS3 en één voor de jongere kinderen of zelfs de vrouw of vriendin voor de Wii.”