Vorige week wist men bij Lionhead Studios te melden dat we een grote aankondiging konden verwachten. De aankondiging liep wat vertraging op, maar nu is bekend gemaakt dat we een uitbreiding mogen verwachten voor Fable II.

De downloadable content heet Knothole Island en zal zich afspelen op het gelijknamige eiland. De inwoners en het eiland zijn stervende. Het eiland heeft al een geruime tijd geen zonneschijn gehad en alles is bedekt met sneeuw. Als held moet je hen redden van een zekere bevriezingsdood.

De uitbreiding zal 800 Microsoft punten kosten en op 12 december verschijnen op de Xbox Live Marketplace. Gamers die graag co-op spelen met anderen die de nieuwe uitbreiding al wel hebben, kunnen een gratis Co-op Pack downloaden. Dit stelt ze in staat om toch nog samen te spelen, met uitzondering van de uitbreiding. Om deze samen te spelen moet je zowel de game als de uitbreiding aanschaffen.

Fable II ligt sinds 21 oktober in de winkels. Ontwikkelaar Lionhead Studios heeft bekend gemaakt dat de titel wereldwijd meer dan 1,5 miljoen keer verkocht is in de eerste twee weken na de release. Fable II is een exclusieve titel voor de Xbox 360.