Vorige week kondigde Sony aan dat het PlayStation Network maar liefst 14 miljoen actieve accounts had. Dit zorgde voor wat vraagtekens gezien Xbox Live hetzelfde aantal gebruikers heeft.

Sony heeft nu meer duidelijkheid gegeven rond het aantal. Het gaat namelijk om accounts die op de PlayStation 3 en de PSP worden gebruikt, maar ze benadrukken dat er geen dubbele accounts zijn geteld. “Gezien de PlayStation Portable eveneens PlayStation Network services bevat, zijn zij ook toegevoegd aan het aantal PlayStation Network registraties”, aldus een Sony woordvoerder.

Een PlayStation Network account dat op de PlayStation 3 en de PSP wordt gebruikt wordt gezien als één account en wordt dus niet dubbel geteld. Volgens analist Billy Pidgeon heeft Xbox Live nog steeds de leiding in de online netwerken race, maar het tij zou kunnen keren. Games als LittleBigPlanet zorgden er namelijk voor dat mensen online gingen spelen met elkaar. Momenteel schat hij dat vijftig procent van de PS3’s online is en 60 procent van de Xbox 360’s.