Intel heeft een nieuwe serie processors gelanceerd en dus lopen ook de duurste gamebakken van kort geleden alweer achter de feiten aan. Asus heeft haar luxe ROG gaming-pc’s daarom geüpdate met de nieuwe Intel processors.

Dat resulteert in de ROG CG6190 Gaming PC. Deze krachtpatser is te voorzien van de nieuwste Intel Core i7 en Core i7 Extreme processors. Daarbij wordt de kloksnelheid van de rekenchips alvast 20 procent opgevoerd. Ook een bijhorend moederbord met X58-chipset mag niet ontbreken, Asus’ moederborden beschikken over liefst zes geheugensloten, waardoor er maximaal 12GB in kan worden geprikt.

De pc is verder uit te rusten met maximaal drie videokaarten, waarbij gekozen kan worden voor zowel Ati- als Nvidia-videokaarten. De uiterste opslagcapaciteit bedraagt 4TB, terwijl in de extreemste gevallen (bij een overdaad aan videokaarten) een voeding van 2000Watt mogelijk is. Of en wanneer dit systeem naar Nederland komt, is nog niet bekend. Ook over de prijzen heeft Asus nog geen meldingen gedaan.