De New Xbox Experience is sinds gisteren te downloaden en niet alleen zijn Avatars geïntroduceerd, gamers kunnen nu ook games installeren op hun harde schijf.

De installatie van de New Xbox Experience zorgt er in veel gevallen voor dat de laadtijden van games een stuk korter worden en de Xbox 360 maakt er minder lawaai door. Dit geldt blijkbaar niet voor alle games. Ontwikkelaar Bungie raadt gamers af om Halo 3 te installeren. De game zou volgens de ontwikkelaar namelijk trager worden na een installatie.

Niet alleen de singleplayer ondervindt vertraging, ook multiplayer games worden door de installatie trager, waardoor het langer duurt voordat je in een potje terecht komt. De reden is in het kort dat de game eigenlijk al gebruik maakte van de harde schijf door de tijdelijke caching te gebruiken voor data. Als je Halo 3 installeert op de harde schijf zal de game dit niet herkennen en gebruik blijven maken van deze caching. De game kan echter niet tegelijk de harde schijf lezen en gebruik maken van de caching waardoor alles vertraagt.