Rock Band 2 lead designer Dan Teasdale heeft laten weten dat Guitar Hero World Tour alles behalve een sterke indruk op hem heeft gemaakt. “De tools in de Music Creation modus zijn gewoonweg inspiratieloos gemaakt”, aldus Teasdale.

“Wij hebben ook wel eens met dat soort dingen lopen prutsen, met frequentie en amplitude, en we hebben hier een heleboel van geleerd”, zegt de lead designer. “Het belangrijkste is wel dat je dit gewoon echt niet half kunt doen. Als je een manier wilt vinden om spelers muziek te laten maken en verspreiden dan moet je ook echt all-in gaan.”

Dan Teasdale gaat nog verder in zijn kritiek op de door Neversoft gemaakte functie. De Music Creation modus is volgens hem namelijk een gemiste kans en verspilde moeite. “Wij zouden een manier willen vinden die het mogelijk maakt voor mensen om muziek te maken en zichzelf hierdoor te kunnen uiten."

Authentieke ervaring

"Maar als we dat doen willen we er zeker van zijn dat mensen ook kunnen zingen, dat nummers langer dan drie minuten kunnen duren en dat je meer dan slechts 1200 noten kunt gebruiken. Wij willen dat het een authentieke ervaring is en dat het past op het platform.”

Guitar Hero World Tour ligt op 21 november in de winkel en verschijnt voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii, pc en PlayStation 2. De Xbox 360 versie van Rock Band 2 ligt een dag eerder in de schappen en is dus op 20 november al verkrijgbaar.