Cliff Bleszinski heeft meer duidelijkheid gegeven over de invloed van films op Gears of War 2. En hoewel deze erg veel overeenkomsten vertoont met Predator 2, ontkent Bleszinski dat de film hem heeft geïnspireerd.

“The Empire Strikes Back is duidelijk wel een van die films omdat deze erg donker is”, zegt de design director. “ Ook The Dark Knight trouwens, deze doet misschien hetzelfde als de eerste film maar heeft een hele donkere wending gekregen, gaat dieper en doet alles op een grotere schaal.”

Aliens

Ook Aliens is voor Bleszinski een grote bron van inspiratie geweest. Vooral de stap van de eerste Alien film naar Aliens is volgens hem bijna gelijk aan die van de Gears of War games. Ook bij die filmserie draaide het in het tweede deel namelijk om veel meer Aliens en was alles groter en beter.

“Ik zal niet snel zeggen dat Predator 2 of Robocop 2 datzelfde effect heeft gehad op Gears of War 2. Hoewel we zeker wel een aantal toffe verwijzingen en hommages in de game hebben verwerkt naar Stallone en Schwarzenegger films uit de jaren tachtig.”