Ray Maguire, baas van Sony UK, laat weten dat de PlayStation 3 nog maar net op gang begint te komen. Dit terwijl volgens hem de concurrentie al over hun top heen is.

“Ja, we doen er dan misschien wat langer over om een product op de markt te brengen, maar als we dat doen dan brengen we ook het meest krachtige gaming platform ooit. Het is iets dat ontzettend lang in gebruik zal blijven”, aldus Maguire.

“Het is nog niet eens op de helft van zijn levenscyclus en ik durf te zeggen dat sommige andere platformen al op hun retour zijn.” Volgens de Sony topman wil zijn bedrijf vermijden dat ze games en software te vroeg uitbrengen doordat ze worden opgejaagd.

PlayStation Home

Als voorbeeld geeft hij het meerdere malen uitgestelde PlayStation Home. Maguire zegt dat hij dit liever op dag één helemaal goed aflevert dan dat het constant moet worden opgelapt met een eindeloze stroom aan patches.

“Het goed produceren is belangrijker dat het snel produceren. Het is volgens mij een hele moeilijke beslissing om te moeten bepalen dat iets uitgesteld gaat worden, maar daarnaast denk ik ook dat het de beste beslissing is”, aldus Maguire.

PlayStation Home staat voorlopig gepland voor een release in 2009 maar rond de feestdagen zal er al een beta versie uitkomen.