De eerste Dutch Game Awards zijn gisteren voor de allereerste keer officieel uitgereikt en Overlord is de grote winnaar geworden. De Awards telden zeven categorieën.

Overlord was genomineerd voor drie van de zeven awards en is uiteindelijk met twee naar huis gegaan. Het gaat om de award voor beste PC/Console game en de prijs voor mooiste visuele ontwerp Overlord werd ontwikkeld door de Nederlandse ontwikkelaar Triumph Studios.

Overlord is ondertussen verschenen voor de pc, Xbox 360 en recent nog voor de PlayStation 3. Een vervolg is nu in ontwikkeling. Daarbij zijn er speciale versies in ontwikkeling voor de Wii en de DS. Overlord is ondertussen al meer dan één miljoen keer verkocht en heeft eerder een aantal internationale prijzen binnen gehaald.

Overige winnaars

De overige winnaars zijn als volgt: Stratego van Games Factory Online/Triangle Studios (Best Mobile/Handheld Game), Governor of Poker van I Sioux/Youda Games (Best Online Game), Skydiver van Sticky Studios BV (Best Advergame), Sharkworld door Ranj (Best Serious Game), Cicular Assault van Not The Fly Mobile Entertainment (Best Original Game Design) en ERU Redcross van I Sioux/Youda Games (Special Award).