De recente kwartaalcijfers van uitgever Activision Blizzard zijn niet al te optimaal. Ook deze uitgever heeft verlies gemaakt. Activision wijt dit dan ook aan de samensmelting met Vivendi.

Het gaat om een verlies van $108 miljoen. Het derde kwartaal eindigde op 30 september. Bobby Kotick, de baas van Activision, gaf ook meteen een reden waarom titels als 50 Cent en Ghostbusters geschrapt werden na de samensmelting. Volgens Kotick was dit simpelweg omdat ze “niet het potentieel hebben om ieder jaar op ieder platform uitgegeven te worden en hebben geen duidelijk sequel potentieel of de mogelijkheid om een $100 miljoen franchise te worden.”

Kotick heeft meteen duidelijk gemaakt dat dit de strategie van het bedrijf is. Franchises die op lange termijn bestaan zijn erg succesvol voor het bedrijf. “Games ontwikkelen met een duidelijk sequel potentieel die onze verwachtingen van meer dan $100 miljoen waarmaakt, dat is een strategie die erg goed voor ons heeft gewerkt”, aldus Kotick.

Toekomst

Volgend jaar mogen we in totaal zeventig titels verwachten van Activision Blizzard. Deze zijn allemaal gebaseerd op titels die zich al hebben bewezen. Toch zijn er ook een aantal nieuwe titels, zoals onder andere Prototype, die volgend jaar verschijnen.