De veranderingen die de New Xbox Experience doorvoert zijn al erg groots, maar blijkbaar haalt de helft van de oorspronkelijke plannen het eindproduct niet.

Jerry Johnson, de Europese Xbox Live baas, heeft dit bekend gemaakt. Volgens Johnson is het nieuwe Xbox 360 dashboard daarom nog niet helemaal af, en zijn er plannen om de rest later toe te voegen. “Er is nog steeds een hoop dat we willen doen. De helft van de dingen die we wilden toevoegen is uit de service geschrapt.”

Johnson geeft ook meteen aan wat we zoal mogen verwachten. “Ik denk dat we meer sociale en meer content applicaties gaan zien. Ik denk ook dat we vanuit een platformperspectief een hoop nieuwe dingen kunnen doen”, aldus Johnson. Onder andere een Photo Party applicatie is aangekondigd.

Applicatie

De Xbox Live baas heeft meteen uitgelegd hoe we kunnen zien dat er een nieuwe applicatie te downloaden is. “Op een bepaald moment zie je een slot op je dashboard en als je die nog niet hebt kun je erop klikken en dan zal de applicatie worden gedownload van de service op het applicatiedeel van je dashboard. Dit zijn de dingen waar we mee gaan beginnen werken.” De New Xbox Experience verschijnt op 19 november.