Michael Capps, de president van ontwikkelaar Epic Games, heeft in een interview aangegeven dat hij gelooft dat de Xbox 360 het gevecht om het online gamen op de consoles zal winnen.

Volgens Capps is dit vooral te danken aan alle ‘coole dingen’ die Microsoft steeds blijft toevoegen. Capps kijkt dan ook voornamelijk uit naar de New Xbox Experience die op 19 november gelanceerd wordt. Dit betekent echter niet dat Epic en Microsoft samen iets hebben gemaakt rond Gears of War 2 voor het nieuwe dashboard.

“Het is jammer, want we wilden het echt, wat ook logisch is gezien we als first party nauw samenwerken met het technische team. Maar zij waren pas klaar toen wij het grootste deel van de core features al hadden vastgepind, dus we konden niet veel doen”, aldus Capps.

Xbox 360 heeft veel te bieden

Capps vindt het verder prima dat je nu de game pas kan starten vanaf het dashboard en niet meteen bij het opstarten van de Xbox 360. Hij snapt wel dat sommige gamers dit niet tof vinden, maar hij vindt dat je daardoor veel minder mist van wat de Xbox 360 je te bieden heeft.