Er ging al enige tijd het gerucht dat er een nieuwe uitbreiding voor Company of Heroes zou komen, maar vandaag is deze door uitgever THQ dan ook officieel bevestigd in de vorm van Tales of Valor.

“Company of Heroes is een van de best ontvangen RTS-series aller tijden”, zegt Peter Matiss, vice president of global brand management van THQ. “Met Company of Heroes: Tales of Valor brengt Relic Entertainment een compleet nieuw standalone hoofdstuk binnen de franchise en worden er grenzen verlegd op het gebied van innovatie en kwaliteit binnen het genre.”

De uitbreiding zal drie campagnes bevatten, nieuwe multiplayer modi en maps en een innovatieve Direct Fire-feature. “Tales of Valor zal spelers in de meest historische sleutelmomenten van de Tweede Wereldoorlog gooien”, aldus Matiss.

Strategische opties

“In Company of Heroes: Tales of Valor bieden wel een enorme hoeveelheid aan nieuwe content waaronder meer strategische opties in zowel singleplayer als multiplayer”, zegt Tarrnie Williams, general manager bij Relic.

De standalone uitbreiding staat gepland voor een release in de lente van 2009.