Volgens Blizzard producer Chris Sigaty zal StarCraft II niet alleen een game worden voor de core games, maar moet het ook zeker een titel worden die casual gamers en moeders leuk gaan vinden.

“Het is zeker een uitdaging om het op die manier uit te balanceren”, zegt Sigaty in een interview met MTV. “Ik ga proberen om mijn moeder deze game te laten spelen. Ik weet ook wel dat ze het niet op het niveau van een professioneel gamer kan dus zijn we een andere richting aan het experimenteren.”

Casual gamers

Op deze manier hoopt de producer dat ook de casual gamers met StarCraft II aan de slag zullen gaan. “Omdat de game ontzettend chaotisch kan worden in een korte tijd worden veel mensen al meteen afgeschrikt. We willen het dan ook makkelijker maken voor bepaalde mensen zodat ze er rustig achter kunnen komen of ze het RTS-genre leuk vinden of niet.”

Sigaty liet verder weten dat Blizzard de game op dit moment door professionele gamers laat testen. StarCraft II staat gepland voor een release in 2009 en zal verschijnen voor de pc.