Het Amerikaanse Time Magazine heeft Spore opgenomen in de lijst met beste uitvindingen van 2008. De game is door het tijdschrift op de twintigste plaats gezet, vlak achter de nieuwe Mars Rover en een fietsplan van Montreal.

“Het is briljant door de manier waarop de gehele evolutie van organismen, van een eencellig wezen in een poel water tot een ruimte verkennende kolonie, samen wordt gebracht in een videogame. En dat is precies wat Will Wright heeft gedaan”, schrijft Time Magazine.

“Wright is de man die The Sims heeft gemaakt, een game over het dagelijks leven in een buitenwijk maar blijkbaar heeft hij zijn blik op het menselijk leven vergroot want nu is hij dus met Spore gekomen”, aldus het tijdschrift.

DNA test

Volgens het populaire tijdschrift is een DNA test die in de winkel te koop is de beste uitvinding van het afgelopen jaar. “We bevinden ons aan het begin van een persoonlijk-gnomische revolutie die niet alleen zal veranderen hoe we voor onszelf zullen zorgen maar met deze Retail DNA Test zal ook de definitie van persoonlijke informatie compleet gewijzigd worden.”

De test ligt in de Amerikaanse winkelschappen voor 399 dollar en onthult alle genetische eigenschappen van de koper.