Na de aankondiging van de Beatles game heeft ontwikkelaar Harmonix wat meer informatie vrijgegeven over wat we precies van deze aankomende titel rond de band uit Liverpool kunnen verwachten.

Rock Band lead designer Dan Teasdale heeft in een interview laten weten dat er al flink aan de game is gewerkt voordat deze werd aangekondigd. “We zijn het hele proces ongeveer zeventien maanden geleden begonnen, dus het is geweldig om er nu eindelijk ook over te mogen praten!”

Geen Rock Band

“Tijd is geen probleem als je met zoiets groots bezig bent. The Beatles zijn geweldig en om het nog maar eens duidelijk te maken, dit is dus niet een Rock Band game. Het is een manier om muziekgames naar een geheel nieuw publiek te brengen, evenals de fans van The Beatles natuurlijk”, aldus Teasdale.

John Drake van Harmonix voegt hier aan toe dat ze erg lang met Apple Corp in onderhandeling zijn geweest voordat ze tot een overeenkomst kwamen voor deze game. “Voor ons is dit echt geweldig", zegt hij. "The Beatles zijn de grootste band ter wereld. Hun muziek is legendarisch en het is een eer om die ervaring voor iedereen beschikbaar te maken.”

45 nummes

Volgens een artikel in de Variety zal de nieuwe muziekgame over 45 nummers van The Beatles beschikken. De muziek zal afkomstig zijn uit de periode 1962-1969 toen de band onder contract stond bij EMI.

De game staat voorlopig gepland voor een release in eind 2009.