Over enkele dagen ligt Tom Clany’s EndWar in de winkel maar volgens Ubisoft director Michael de Plater hoeft de game niet meteen een hit te worden. “Door mond tot mond reclame zal deze game aan populariteit moeten winnen”, aldus De Plater.

“Ik denk niet dat het bij EndWar allemaal draait om het worden van een blockbuster op de eerste dag”, vertelt De Plater. “Het is een nieuw soort game en volgens mij is er ook geen directe concurrentie. Mensen zullen het kopen en er heel veel plezier mee hebben, maar het zal voor een hele lange tijd in de winkelschappen blijven liggen.”

Angst voor Gears of War

De Plater laat verder weten niet bang te zijn voor Gears of War 2 welke op dezelfde dag verschijnt. Het feit dat er die dag meer mensen in de winkels rondlopen voor de game van Epic kan volgens de Ubisoft director juist wel eens gunstig uitpakken voor EndWar.

“Als het niet Gears of War 2 was geweest dan zou het wel Fable II, Fallout 3 of Left 4 Dead zijn geweest. Ik wil gewoon zo snel mogelijk onze titel in de schappen krijgen”, aldus De Plater. Tom Clancy's EndWar zal op 7 november verschijnen voor de Xbox 360 en PlayStation 3.